בשנים האחרונות הולכים ומתרבים מקרי הגירושין במדינת ישראל,מרבית המתגרשים הינם הורים לילדים מה שמעורר מעצם טיבו של ההליך מתחים ויריבויות שלעיתים גורמים להורים לקבל החלטות שגויות על עתיד ילדיהם ועתידם.
גישור הוא הדרך אל שקט נפשי
תהליך הגירושין הוא תהליך עמוס באמוציות, רגשות מעורבים, דאגות וחששות מהעתיד. גישור הוא הדרך אל שקט נפשי והדרך להגן על ילדיכם מתהליך גירושין ארוך וממושך אשר משאיר את חותמו על הקשר בין האב, האם והילדים לעד.
גישור: קצרו את הדרך עם פתרון יעיל, מוכח ואפקטיבי.
היתרונות של הליך גישור גירושין
הליך הגישור הינו הליך של הידברות בין בני הזוג ובעצם התנהלות ההליך מחוץ לכתלי בית המשפט הוא נחשב לממתן קונפליקטים, פוגעני פחות ושומר על הצורך של בני הזוג לפעול בשיתוף פעולה ,זהו הליך אליו הגיעו הצדדים מרצון במטרה לנסות ולהגיע להסכמה בעניינים שנמצאים במחלוקת הוא נעשה מתוך כבוד של הורה למשנהו ומונע את המתח המתמיד הכרוך בהליך המשפטי ,לכן כהליך המנוהל בהסכמה הוא מונע נזק שייגרם לילדים ועוגמת נפש מיותרת. מה גם שזוגות אשר הסכימו ביניהם וקבעו את התנאים בעצמם, יעמדו בכיבוד ההסכם לאורך זמן.
בתחילה בני זוג השוקלים פירוק המערכת הזוגית פונים באופן רצוני למגשר אשר עבר הכשרה מתאימה בתחום, לשטוח את טענותיהם ולברר את המחלוקות ביניהם הנתונות לבירור. למעשה זו מעין היוועצות לצורך העניין אשר בסופה יחליטו בני הזוג אם לשקם את הקשר או לסיימו בהליך של גירושין. בני הזוג יכולים לפנות לגישור אף אם החליטו על סיום הקשר באופן סופי, אך עדיין נותרו מספר עניינים שלא הגיעו בהם להסכמה ,דוגמת סוגיות בלתי פתורות בהסדרי ראיה, מזונות ועוד..
מתאמים פגישת גישור גירושין
החלטתם לעבור אל הפתרון מבלי לעבור תהליך ארוך ומתיש של התכתשות בבית המשפט? אתם מוזמנים לפנות אלינו לתיאום פגישת גישור וגירושין במיקום נייטרלי ובאווירה חיובית ופרודקטיבית. אנו נעזור לכם להגיע לפתרון ראוי והוגן לשני הצדדים. יצירת קשר
תפקיד המגשר
תפקידו של המגשר לאפשר תקשורת עניינית בין בני הזוג על מנת שתועיל להם בהחלטותיהם לגבי העתיד על כל הכרוך בכך החל מחלוקת הרכוש וכלה בכל הקשור לילדים. ועל כן במפגש הראשון המגשר קובע את כללי היסוד של התהליך העומד בפני בני הזוג. הסכמה וסיכום של העניינים בהם יש לדון,כולל מידע הרלוונטי לבני הזוג כגון הכנסות הוצאות וכדומה.
בני הזוג שוטחים בפני המגשר את הנושאים עליהם נסב הסכסוך, מציעים חלופות, מדברים על מגוון אפשרויות לפתרון ולאחר משא ומתן הם מגיעים לבסוף להסכם אשר יתן מענה לצרכי כל הצדדים. תפקיד המגשר לאפשר לשני הצדדים להשמיע דעתם באופן שווה וכל החלטה שתתקבל עליה להיות מקובלת על כל הצדדים.
ויודגש, המגשר אינו צד לקבלת ההחלטות של בני הזוג,אין הוא נוקט עמדה לטובת צד זה או אחר. ההחלטות הסופיות הן של בני הזוג והן תהוונה לבסוף את הבסיס להסכם הגירושין. את ההסכם יש להגיש לאישורו של בית המשפט לענייני משפחה על מנת לתת לו תוקף משפטי.
פגישות הגישור תתקיימנה בדרך כלל עם שני הצדדים אך לעיתים המגשר ישב עם כל צד בנפרד ,מפגשים נפרדים אלה מאפשרים למי מהצדדים לדבר על בעיות באופן פתוח יותר וללא חשש מהצד השני.
כאשר ילדים מעורבים במוקד הסכסוך, מגשרים בעלי הכשרה בטיפול משפחתי, יזמנו את הילדים לפגישה ללא נוכחות ההורים. ועם הסכמתם של הילדים המגשר יעביר להוריהם את מהות השיחה.
להשתתפות הילדים יש חשיבות בתהליך, הילדים מבינים את המתרחש דבר המנוע מהם חרדה מפני הלא נודע.