סוגיות ירושה עשויות להיות סבוכות ומפותלות יותר מאשר חלוקת רכוש על ידי צוואה או צו ירושה. כאשר הדבר נוגע לנחלות חקלאיות כדאי להכיר את המושג בן ממשיך. מושג זה מגדיר מי זכאי לרשת את השטח החקלאי בבוא העת :
מדובר בבן אחד בלבד או בנכד אחד הרשאי להחזיק בנחלה מכוח התחייבות של הוריו או מכוח ירושה במשק החקלאי. הבן הממשיך בונה את ביתו בחלקה הסמוכה לבית הוריו, מעבד את האדמות יחד עם הוריו ולאחר פטירתם הוא הופך לבעלים החוקי של הנחלה.
מנהל מקרקעי ישראל שם לעצמו מטרה לשמור על אחדות החלקות ולמנוע את פיצולן, לכן על פי חוק מותר למנות רק בן ממשיך אחד. הדבר עוזר לשמר את המשק החקלאי ואת ייעודו.
איך ממנים בן ממשיך?
ישנם שני סוגי חוזים המסדירים את היחסים בין מנהל מקרקעי ישראל וחברי המושב :
האחד הוא הסכם משולש והשני הוא הסכם דו-צדדי. סוג ההסכם החל על המשק יקבע את אופן מינויו של הבן הממשיך. על בעלי המשק, הוריו של הבן הממשיך, להגיש בקשה לסוכנות היהודית וכן למנהל מקרקעי ישראל למנות את בנם לבן ממשיך. חשוב לדעת כי זכויות הבן הממשיך ירשמו במנהל מקרקעי ישראל רק לאחר פטירת הוריו. במקרים מסוימים ניתן לבטל את החוזה למינוי של הבן הממשיך.
עו"ד ירון גרוס – עורך דין מוביל לצדכם
על מנת לטפל בנושאים אלה כמו גם בנושאים אחרים הנוגעים לענייני משפחה תוכלו לפנות למשרד עו"ד ירון גרוס, אשר פעיל משנת 1999 וטיפל בהצלחה באלפי תיקים, כולל במקרים סבוכים ומורכבים ביותר. הנושאים בהם עוסק המשרד כוללים בין היתר:
- גירושין בבית המשפט ובבית הדין הרבני.
- הסכמי ממון.
- חלוקת רכוש ואיזון משאבים.
- משמורת, הסדרי ראיה ודמי מזונות.
- ירושות וצוואות.
- בן ממשיך.
במידה והנכם עומדים בפני אחד המקרים הנ"ל אל תמתינו רגע נוסף. פנו אלינו כעת והשכירו את שירותיו של עורך דין מוביל שיעמוד לצדכם לכל אורך הדרך.