זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    עורך דין לענייני ירושות חיפה

    ההתמודדות עם פטירתו של אדם אשר יקר לליבנו אינה קלה לאף אחד, אך מיד לאחר השבעה יש להתחיל לעסוק בעניין הירושה. כדי לטפל בכך כראוי יש לשכור בהקדם את שירותיו של עורך דין ירושות חיפה אשר מתמחה בדינים השונים הנוגעים לירושות וצוואות. במידה וקיימת צוואה תקינה וכשרה הליך זה הוא קל ופשוט, אך במידה והצוואה אינה כשרה או כלל אינה קיימת יש להתחיל בהליך משפטי מדוקדק הבא לבחון את פני הדברים. כמו כל תביעה אחרת, גם דיני ירושה או ביטול צוואה דורשים מסמכים רבים, התנהלות משפטית נכונה והכוונה אותה מומלץ לקבל אצל עורך הדין המתמחה בדיני משפחה.

    עורך דין ירושות חיפה – חוק הירושה 

    במידה והמנוח לא הותיר אחריו ירושה, החוק בישראל מסדיר מיהם היורשים, איזה חלק מהעיזבון הם זכאים לו, מי יכול לקבל זאת במקומם וכדומה. החוק מסביר גם מי יכול לרשת את העיזבון ובאילו תנאים, מי אינו כשיר לרשת ומה עושים במידה והיורש אינו בחיים. על מנת להוציא הליך זה לפועל יש לקבל תחילה צו ירושה. על מנת לקבלו יש לעשות את הפעולות הבאות:

    • לחתום על בקשה לצו ירושה באמצעות עורך דין
    • הגשת הבקשה מטעמכם לבית המשפטל רשם הירושות או לבית משפט
    • מתבצע פרסום בעיתון היומי וברשומות בנוגע לבקשה לצו ירושה על מנת לאפשר למתנגדים לירושה להביע את התנגדותם
    • העתק הבקשה לצו ירושה מועבר לאפוטרופוס הכללי אשר נותן תשובה לבקשה תוך 45 ימים.

    עו"ד לענייני גירושין בחיפה ירון גרוס

    ישנם משרדים אשר מאמינים בדרך פעולה אגרסיבית אך אנחנו מעדיפים לעשות זאת בשלווה. על ידי בניית אסטרטגיה חכמה, בדיקת כל הראיות והממצאים, הערכה אמיתית ושקיפות באשר לסיכויי הצלחת התיק – משרד עו"ד ירון גרוס מבטיח כי תקבלו את הייצוג המשפטי ההולם ביותר. משרדינו שם דגש על יחס אישי ואדיב תך התחשבות במצב הרגיש בו הנכם נמצאים.

    פנו כעת אל משרד עו"ד ירון גרוס ונשמח לעזור לכם לרשת את העיזבון בדרכי נועם, גם כאשר הכל על מי מנוחות ובעיקר כאשר יש התנגדויות ותיק מסתבך.

    עורכי דין לענייני משפחה בחיפה – הדרך הבטוחה לטיפול בענייני ירושה

    ההתמודדות עם אובדן של אדם יקר אינה פשוטה, אך לצד הכאב, מתעורר גם הצורך להסדיר את ענייני הירושה. מדובר בהליך משפטי הדורש הבנה מעמיקה בחוקי הירושה והצוואות, ולכן מומלץ לפנות אל עורכי דין לענייני משפחה בחיפה, המתמחים בתחום זה. בין אם קיימת צוואה תקינה ובין אם לא – חשוב לקבל ליווי משפטי מקצועי שיבטיח חלוקה צודקת של העיזבון בהתאם לחוק.

    מה קובע חוק הירושה בישראל?

    חוק הירושה מסדיר כיצד יחולק רכושו של אדם לאחר מותו, במידה ולא הותיר צוואה. במקרה כזה, החוק מגדיר את סדר היורשים ואת חלקם בעיזבון. החוק מתייחס גם למקרים בהם יש ספק לגבי כשירות היורשים או כאשר מוגשות התנגדויות לצו הירושה. במקרים כאלו, עורכי דין משפחה בחיפה יוכלו לסייע בהגשת הבקשות הדרושות ולנהל עבורכם את ההליך המשפטי בצורה מסודרת ויעילה.

    כדי לקבל צו ירושה, יש לבצע את השלבים הבאים:

    1. הגשת בקשה מסודרת לצו ירושה דרך עורך דין.
    2. הפניית הבקשה לבית המשפט או לרשם לענייני ירושה.
    3. פרסום הבקשה בעיתון וברשומות כדי לאפשר למתנגדים להגיש התנגדות.
    4. העברת הבקשה לאפוטרופוס הכללי, אשר מספק תגובה תוך 45 ימים.

    במקרים בהם קיימת צוואה אך ישנו ספק לגבי תוקפה, ניתן לפנות לבית המשפט ולבקש את ביטולה. הליך זה מצריך מומחיות משפטית גבוהה, ולכן ישנה חשיבות רבה להסתייעות בעורכי דין לענייני משפחה בחיפה הבקיאים בדיני ירושה וצוואות.

    ליווי משפטי מקצועי ברגישות ובמסירות

    תחום דיני הירושה עלול להיות מורכב ומלווה לא פעם בקונפליקטים משפחתיים. משרד עו"ד ירון גרוס מאמין בגישה רגועה, תוך בחינה יסודית של כל המסמכים, בניית אסטרטגיה נכונה ושמירה על שקיפות מלאה לאורך כל התהליך. אנו מתחייבים להעניק לכם ייצוג משפטי הולם וללוות אתכם בכל שלב עד לקבלת הזכויות המגיעות לכם על פי חוק.

    אם אתם זקוקים לייעוץ משפטי מקצועי בנושא ירושות וצוואות, עורכי דין משפחה בחיפה במשרדנו עומדים לרשותכם. פנו אלינו עוד היום ונשמח לסייע לכם להסדיר את ענייני הירושה בשקט ובביטחון.

    עוד בנושא

    תושבי חיפה? מתי תצטרכו לפנות אל עורך דין משפחה בחיפה?

    להמשך קריאה

    עורך דין נחלות במושבים

    להמשך קריאה

    מהו תפקידו של עורך דין צוואות בחיפה?

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין