זקוקים לסיוע משפטי באחד מהתחומים שלנו?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

    משמורת

    משמורת קטינים הנה נושא שעל פי רוב נפתר ע"י בתי המשפט כמעט בראשית ההליך. ואולם יש מקרי קיצון שבהם מתנהל קרב איתנים בין עורך דין גירושין אחד לשני אודות זהותו של ההורה המשמורן. בתי המשפט וגם בתי הדין רואים בעקרון "טובת הילד" עיקרון מקודש, אף שברור כי "טובת הילד" הנו מושג ערטיאלי הנושא בחובו מגוון רחב מאד של פרמטרים.

    בתי המשפט וגם בתי הדין נוטים למנות פקידות סעד לסדרי דין כדי לקבל תסקירים אודות המשפחה והמלצות לנושא משמורת והסדרי ראייה. בתי המשפט אף מעניקים סמכויות לפקידת הסעד מכוח סעיפים 19 ו-68 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. הסמכויות הן רחבות ביותר, ולרוב המלצות פקידת הסעד מתקבלות.

    כאשר קיימים חילוקי דעות קיצוניים בנושא משמורת הקטינים ממנה בית המשפט או בית הדין מומחה מטעמו כדי שיבדוק מסוגלות הורית וינסה ליתן כלים ביד הערכאה הדנה בתיק כדי לפסוק מי יהיה ההורה המשמורן ומה יהיה היקף הסדרי הראייה.

    משמורת כיום

    כיום לאור מחקר מעמיק שנערך, הולכת וגוברת בפסיקת בתי המשפט לענייני משפחה הנטייה להעניק משמורת משותפת כלומר הקטינים ישהו אצל שני ההורים בחלוקת זמן שווה פחות או יותר. משמורת משותפת פירושה שני ההורים הם המשמורנים של הקטינים ללא כל עדיפות.

    חשוב לזכור כי בין אם במשמורת משותפת ובין במקרה בו יש הורה משמורן אחד ולשני מוענקים הסדרי ראייה, שני ההורים נשארים האפוטרופסים של הקטינים, ובהחלטות מהותיות יש צורך בקבלת החלטות משותפת. ר"ל אין במשמורנות כדי להעניק בלעדיות בקבלת החלטות מהותיות בעיקר בנושאים של חינוך ובריאות.

    לפסיקה על משמורת משותפת יש אף השלכה על נושא המזונות. שהרי כאשר אב נחשב להורה משמורן במשותף עם גרושתו, הוצאותיו גוברות כאשר הילדים במחיצתו והוא מספק את צרכיהם במלואם. על כן יופחתו סכומי המזונות לעומת מצב של הורה משמורן והורה לא משמורן.

    עוד בנושא

    תביעת משמורת

    להמשך קריאה

    משמורת אב

    להמשך קריאה

    טובת הילד

    להמשך קריאה

    צפו בתהליך אצל

    עורך דין ירון גרוס

    מקיימים פגישה עם עורך הדין ירון גרוס

    מתחילים בהליך משפטי

    סיום תהליך משפטי

    מחפשים עו"ד מקצועי? ירון גרוס!

    מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

      יש לכם שאלה?

      אצל עורך דין ירון גרוס תמצאו את התשובה

      מה היא הגדרת רכוש משותף?

      כל זכות שניתנת להגדרה באופן כלכלי, רכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים של בני הזוג לרבות,דירה, חסכונות,קופות גמל,ביטוחים, קרנות פנסיה, רכבים וכדומה. לגבי זוג שנישא לאחר החלת חוק יחסי ממון לא יבואו בחלוקת הרכוש, רכוש שצבר מי מבני הזוג טרם נישואיו, או מתנות וירושות שנתקבלו בתקופת הנישואין.

      מה קורה אם הוא הצליח ו"רוקן את חשבון הבנק"?

      במקרים כאלה בית המשפט בהתנהגות בן הזוג כסיכול זכויותיו של בן הזוג. ובחלוקת איזון משאבים יראו את הכסף שהוברח כאילו הוא שייך לבן הזוג שזכותו נשללה.

      למי הסמכות לדון בחלוקת רכוש?

      הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני הסמכות לדון בסוגית הרכוש. לבית המשפט לענייני משפחה ניתן להגיש תביעה עצמאית בענייני הרכוש בהנחה שלא הוגשה קודם תביעה לגירושין לבית הדין הרבני ונכרכה בה תביעה כנה לדון בסוגית הרכוש.

      מה קורה אם לאחר הגירושין הבעל / אישה מקבלים פיצויים, האם מגיע לבן הזוג השני חלק בהם?

      אין בעובדה זו בכדי לשלול את זכאותו של בן הזוג למחצית הרכוש.אך על מנת שבן הזוג לא יבריח נכסים בן הזוג שהנכסים אינם על שמו חייב להגיש בקשה לסעדים זמניים על מנת להבטיח את זכותו בהם וכאמור לשם מניעת הברחתם.

      מה קורה עם חלוקת הרכוש במקרה של בגידה?

      סעיף 8 לחוק יחסי ממון בין בני זוג מסמיך את בית המשפט לקבוע חלוקת רכוש לא שוויונית מטעמי צדק, היינו רשאי הוא על פי בקשת בן הזוג לקבוע שהרכוש לא יתחלק מחצה במחצה אלא על פי יחס אחר שיקבע . עם זאת נקבע בפסיקה כי בעניין חלוקת הרכוש לא תהא השפעה בשל בגידה על חלוקת הרכוש.

      קידום עורכי דין קידום עורכי דין